FLASHFORGE CREATOR 4

FLASHFORGE CREATOR 4

3D Yazıcı ,Arduino,Filament,3D Yazıcı parçaları,pla,abs,sla yazıcı,sla reçine,fdm yazıcı

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • FLASHFORGE CREATOR 4

      04.12.2022

      FlashForge , 3D yazıcı fanatikleri arasında her zaman popüler olmuştur. Aynı zamanda endüstriyel yazıcıların profesyonel pazarına hakim olan lider markalar arasındadır. Daha önce yayınlanan FlashForge creator 3 sürümü, profesyonel ve ticari filosunda büyük bir başarıydı. Bu başarıyı on kat artırmak için FlashForge kısa bir süre önce yeni eklentisi FlashForge creator 4'ü piyasaya sürdü. En son eklenti, pazara ulaşır ulaşmaz yüksek talep görüyor.

  • FlashForge , 3D yazıcı fanatikleri arasında her zaman popüler olmuştur. Aynı zamanda endüstriyel yazıcıların profesyonel pazarına hakim olan lider markalar arasındadır. Daha önce yayınlanan FlashForge creator 3 sürümü, profesyonel ve ticari filosunda büyük bir başarıydı. Bu başarıyı on kat artırmak için FlashForge kısa bir süre önce yeni eklentisi FlashForge creator 4'ü piyasaya sürdü. En son eklenti, pazara ulaşır ulaşmaz yüksek talep görüyor.

    FlashForge Creator 4 , esneklik, akıcılık ve üst düzey performans ve işlevselliğin bir birleşimidir. Çok sayıda prototip oluşturma uygulamasını karşılamak için üretilmiştir. Çok sayıda kullanım sonu uygulamasıyla da beğeniliyor. FlashForge yaratıcısı 4 çıkış tarihi açıklanır açıklanmaz incelemeyi bekliyorduk.

    FlashForge yaratıcısı 4'ün devasa tüketici tabanı için neler hazırladığını öğrenelim. Bu, okuyucuları bu profesyonel FDM 3B yazıcının çekici özellikleri hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan bir FlashForge yaratıcısı 4 incelemesidir.

    Bir bakışta FlashForge Creator 4 Teknik Bilgileri

    Özellikle Creator 4'ün 3 versiyonu olduğundan, bu profesyonel baskı makinesini almayı planlayan okuyucular için aşağıdaki bilgiler faydalı olacaktır.

    FlashForge Creator 4 Özellikleri

    FlashForge Creator 4'ün üreticileri, onu profesyonel düzeyde bir FDM 3D yazıcı olarak tasarladı. Tüketicilerine geniş bir baskı hacmi sunmayı hedeflemiştir. ABS , TPU ve daha pek çok malzeme ile baskı yapabilecek şekilde yapılmıştır . Şimdi, bu profesyonel 3d yazıcının temel özelliklerine geçelim.

    Büyük baskı boyutu

    Ticari ve profesyonel kullanım için üretilen 3D yazıcıların büyük bir baskı hacmine sahip olması gerekir. Bunu akılda tutarak, içerik oluşturucu 4 tam da bunu yapabilir. Bu yazıcıyla ilgili bir başka şaşırtıcı şey de nispeten küçük bir alan kaplamasıdır. Yapı sütunu 400 x 350 x 500 mm'dir ve bu da onu saklama dostu yapar. Ancak, boyutundan dolayı daha az performans göstermekle karıştırmayın. Profesyonel kullanım için oluşturulmuş herhangi bir 3D baskıya kafa kafaya gidebilir. Tek bir baskı endüstriyel ölçekli parçada üretebilirsiniz. Bu nedenle profesyonel kullanıma uygundur. Ve bu, 500 mm Z ekseni sayesinde mümkündür.

    Ekstruder Çeşitleri

    FlashForge Creator 4'ün en heyecan verici yönü bir veya iki değil, üç ekstrüderdir. Her biri farklı. FlashForge creator 4, çift ekstrüderli bir 3B yazıcı olmasına rağmen, iki ayrı ekstrüderi aynı anda kullanabilirsiniz.

    Akıllı tasarımı, etkin olmayan ekstruderin baskının ortasında modeli bozmasına izin vermez. Independent Dual Extruder sistemi, bunun olmamasının nedenidir. Böylece aktif ekstrüderler işlerini kolaylıkla yapabilirler. Bu, baskının ortasında modelin bozulmasına neden olabilecek gereksiz filament damlamasını bu şekilde önler. Büyük üretim için de kullanılabilir. Tek yapmanız gereken her iki ekstrüderi birlikte kullanmak. Böylece 3D modelin partilerini yazdırabilirsiniz. Kolay, zaman açısından verimli ve akıllıdır. 

    Daha önce belirtildiği gibi, FlashForge creator 4 3 ekstrüder içerir ve her biri çeşitli mühendislik sınıfı malzemeler için vardır. Sıcaklık ve baskı hızı bakımından da farklılık gösterirler. Aşağıda, FlashForge creator 4'ün üç ekstrüderinin ayrıntılı bir açıklaması bulunmaktadır.

    Ekstruder-F

    Bu ekstrüder, TPE, TPB, TPU85A, TPC ve benzeri esnek filamentlerin kullanılmasını mümkün kılar Baskı yüksek sıcaklığı 265 ? ve baskı hızı 100 mm/sn'dir. Extruder-F'nin Filament çapı 2,85 mm'dir.

    Ekstruder-HT

    Extruder-HT, ABS, PETG ve PLA gibi filamentlerin kullanımı için uzmanlaşmıştır. Bunlar standart filamentlerdir ancak gelişmiş malzemelerin kullanımı için de iyidir. Bunlar PP, PAHT, PA ve PC gibi malzemeleri içerir. Baskı hızı 200 mm/sn ve Baskı sıcaklığı 320°C'dir. Filament çapı 1,75 mm'dir.

    Ekstruder-HS

    Son fakat en az değil, Extruder-HS. TPE, TPB, PACF, PET, PC-ABS , PP-GF, TPU85A ve PPS-CF tipi esnek filamentler kullanır. Extruder-HS'nin yüksek sıcaklığı 360°C ve baskı hızı 150 mm/sn'dir. Extruder-HS'nin Filament çapı 1,75 mm'dir.

    Tutarlı Bir Sıcaklığın Korunması

    FlashForge creator 4, akıllı termal kontrol yazılımı ile birlikte gelir. Yazıcıyı yazdırmadan önce ısıtabilir ve bu sıcaklığı hem baskı öncesi hem de baskı sonrası koruyabilir. Termal kontrol yazılımının özelliği, oda sıcaklığını 65 ° C'de korumaktır. Böylece baskı işi devam ederken modelin sıcaklığı düşmez. Mühendislik filamentlerinin eğilme ve çatlama derecesini azaltır. Aynı zamanda yüksek kaliteli baskı sağlar.

    Ek özellikler

    Bu benzersiz özellikler listeleri burada bitmiyor. FlashForge creator 4 başka dikkate değer özelliklere de sahiptir. HEPA 13 hava filtresi, 7 inçlik dokunmatik ekranlı kullanıcı arabirimi ve dahili kameradır. Kamera baskı sürecini denetlemek için oradayken, hava filtresi kötü kokuyu gidermek için oradadır. Güç kesildiğinde bile yazdırma prosedürünü yeniden başlatabileceği için elektrik kesintisi konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.   

    Nihai Karar

    FlashForge, hizmetlerinde her zaman harikaydı ve onlardan daha azını beklemiyoruz. Bu sefer de bizi hayal kırıklığına uğratmadılar. En son sürüm olan FlashForge yaratıcısı 4, onlara duyduğumuz güveni korumuştur. FlashForge yaratıcısı 3 harika özelliklere sahipti ancak birkaç sorunu vardı. FlashForge Creator 4 yazılımı bu şekilde tasarlandığından, yeni sürümde bu eksiklikleri bulamazsınız. Kullanılan sistem ve teknoloji, Creator 3'e göre çok ilerlemiştir. Derin hacim boyutu, seri üretimi, büyük prototipleri ve diğer nesnelerin basılmasını sağlar.

     

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    122
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    3D Yazıcı

    Arduino

    Filament

    3D Yazıcı parçaları

    pla

    abs

    sla yazıcı

    sla reçine

    fdm yazıcı



    KATEGORİLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America