Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • AnyCubic Photon Mono X 6K 3D Yazıcı İncelemesi

      03.07.2022

       

       

       

       

      Adından da anlaşılacağı gibi Mono X 6K, 6K (5760 x 3600) çözünürlüklü monokrom LCD panele sahip. Bu, 34,4 μm'lik bir XY piksel boyutuyla sonuçlanır. Bunu, XY piksel boyutu 50 μm olan Mono X'in 4K (3840 x 2400) monokrom LCD paneliyle karşılaştırın. Böylece her piksel %31,2 daha küçüktür ve XY düzleminde daha ince ayrıntılar elde edilir.

       

       

       

  • 6K LCD panel ayrıca 4K LCD panelden biraz daha büyüktür. Bu, çok az daha büyük bir yapı hacmi elde edeceğiniz anlamına gelir: 192 x 120 x 245 mm'ye kıyasla 197 x 122,8 x 245 mm. Bu, birçok insan için pratik bir fark yaratmak için yeterli değil, ancak kayda değer.

     

    LCD paneller dışında, iki makine neredeyse aynı. Aynı boy ve ağırlıktalar. Makinelerin önlerindeki pankartları kaldırsaydın, onları ayırt edemezdin. Aynı dokunmatik ekran arayüzüne de sahipler.

    Bunun istisnası, yapı platformudur. Mono X, basit bir fırçalanmış alüminyum yapı yüzeyine sahipti. Bu işe yaradı, ancak Anycubic, Mono X 6K'yı yeni bir lazerle oyulmuş yapı yüzeyi ile yükseltti. Yapışmayı önemli ölçüde artıran dokulu bir dama tahtası desenine sahiptir.

     

    Parçalar artık yüzeyde güçlü bir tutuşa sahip ve bu yüzey, parçanıza ince bir kontrol tahtası deseni kazandıracak. Ancak, sık sık tavsiye edildiği gibi, parçalarınızı desteklere kaldırırsanız, önemli olmayacaktır çünkü bu desen yalnızca salınızda görünecektir.

    Karşılaştırmaları Yazdır

    Elbette burada öğrenmek için burada olduğunuz şey, Mono X 6K'nın Mono X'ten daha kaliteli baskılar üretip üretmediğidir. Mono X, görünmez katman çizgileri, pürüzsüz yüzeyler ve ince ayrıntılarla zaten mükemmel baskılar yarattı. Mono X 6K daha iyi olmalı, değil mi?

     

    Mono X ile gelen Anycubic kafes küpün aynısı olan sağlanan test modelini yazdırarak başladım. Ancak modeli küçülttüler ve kalite ikisi arasında aynı görünüyordu.

     

    Daha sonra tek bir tabağa 28 mm'lik minyatür rol yapma figürlerinden oluşan bir ordu bastım. Hepsi beklendiği gibi harika görünüyordu. Modellerin hepsi kusursuzdu ve tasarlanan tüm detaylar mevcuttu. Ancak Mono X 4K'da da durum böyle olurdu.

     

    İki yazıcıyı 1:1 karşılaştırmak için AmeraLabs Town işkence testi modelini her iki makinede de yazdırdım. Her iki baskı da aynı boyuttaydı ve Photon Workshop'ta sağlanan varsayılan dilimleme ayarlarını kullandı. Her iki makinede de UV gücünü %80'e ayarladım ve aynı şişeden yepyeni reçine kullandım, her iki baskıyı da aynı anda başlattım.

     

    Fark ettiğim ilk şey, yeni Mono X 6K'nın Mono X'ten çok daha yavaş baskı yapmasıydı. AmeraLabs kasabası, Mono X 6K'da 1 saat 26 dakika, Mono X'te ise sadece 1 saat 4 dakika sürdü.

    Ayarları inceledikten sonra, bunun muhtemelen Anycubic'in kaldırma hızlanma hızlarını yavaşlatmasından kaynaklandığı sonucuna vardım. Bunu parça ile FEP tekne filmi arasındaki soyulma kuvvetlerini azaltmak için yaptıklarını varsayıyorum. Kaldırma hızları ve mesafe ayarları makineler arasında aynıydı. Hızlanmayı azaltmanın iyi bir seçim olduğunu düşünürken, kullanıcılar uzun baskılar için süre artışının artacağını bilmelidir.

     

    Tamamlanan baskıları inceledikten sonra pek fazla farklılık göremediğimi fark ettim. Birkaç alanda, Mono X 6K'dan modelde çok ince bazı iyileştirmeler seçebiliyordum, ancak bunları görmek oldukça zordu. Birkaç alanda, Mono X'ten alınan baskı aslında biraz daha iyi görünüyordu - muhtemelen kenar yumuşatmanın bir tuhaflığı veya tam olarak özelliklerin piksellerle sıralanma şekli.

     

    Daha sonra Mono X 6K'nın sınırlarını büyük bir heykelle zorlamaya karar verdim - yazıcının cömert yapı hacminden ve aslına uygunluğundan yararlanan bir model. Bu test için, Squid Game'den (3DOFSAN tarafından yaratılan) bu harika Oh Il-nam modelini yazdırdım.

     

    Bu baskı için, mümkün olduğunca ayarladığım özel bir 25 μm dilimleme profili oluşturdum. Gördüğünüz gibi, sonuçlar olağanüstüydü. Oh Il-nam'ın yüzünün her kırışıklığı görülebilir ve gömleğinin dokusunu bile görebilirsiniz. Mükemmeldi.

    Ama yine de Mono X 6K'nın Mono X'ten fark edilir derecede daha iyi baskı yapıp yapamayacağı sorusuna cevap verememiştim. Bu yüzden son testim için yine aynı boyutta ve varsayılan ayarlarla bir çift model yazdırdım. Eyfel Kulesi'nin bu modelini %75'e kadar küçültülmüş olarak kullandım Kuledeki kafes kirişler bu boyutta çok iyi, bu yüzden yazıcıları teste tabi tuttular.

     

    Yarasadan hemen sonra, Mono X'in baskısında sorun olduğunu fark edeceksiniz. Kulenin bir ayağı baskı sırasında yapı yüzeyinden çekildi. Diğeri çıkarırken koptu. Mono X 6K'nın baskısı harikaydı, çıkarmamdan sadece küçük bir ara.

     

    Yan yana, bu baskılar Mono X 6K'nın daha yüksek çözünürlüğünün avantajlarını göstermek için harika bir iş çıkarıyor. Örneğin, kulenin tepesindeki kirişler çok küçüktür ve Mono X'teki baskıda karışırlar, ancak Mono X 6K'daki baskıda net ve belirgindirler. Saç teli kalınlığındaki korkuluk destekleri Mono X'te birçok yerde başarısız oldu, ancak Mono X 6K'da başarılı oldu. Kulenin ucu da Mono X 6K'da gözle görülür şekilde daha iyi çıktı.

    Ne Satın Almalısınız?

    Bu bizi şu soruya yönlendiriyor: Anycubic Photon Mono X'i mi yoksa Anycubic Photon Mono X 6K'yı mı satın almalısınız? Birincisine zaten sahipseniz, ikincisine yükseltmeniz gerekir mi?

     

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    948
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.



    KATEGORİLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America