EN İYİ 3D YAZICI YATAK YÜZEYİ HANGİSİDİR?

EN İYİ 3D YAZICI YATAK YÜZEYİ HANGİSİDİR?

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • EN İYİ 3D YAZICI YATAK YÜZEYİ HANGİSİDİR

      04.12.2022

      3 yıl önce bize hangi 3D yazıcı plakasını önerirdiniz diye sorsaydınız, hiç şüphesiz cam yatak derdik. Şimdi, artık o kadar emin değiliz. 3D yazıcıların geliştirilmesindeki ilerleme gerçekten şaşırtıcı. PC yay çeliği sacından PEI plakasına, carborundum camına veya eski güzel esnek manyetik yapı plakasına kadar seçim yapabilirsiniz. Peki hangisi en iyi 3D yazıcı yatak yüzeyini temsil ediyor ?

      Bu makale, farklı testlerin sonuçlarını ve 3D yazıcı yatak seçeneklerinin karşılaştırmasını sunacaktır. Yazıcı plakası, bir 3D yazıcının çok önemli bir parçasını sunar En iyi 3B sonuçları almanıza veya 3B modelinizin kaldırılmasını imkansız hale getirmenize yardımcı olabilir. Pek çok yapımcı da ilk katmanla mücadele ediyor - bazılarına göre filamanı yapı plakasına yapıştırmak imkansız . 3D yapımcılarının karşılaştığı en zorlu sorunlardan biri, 3D baskının çarpık olmasıdır.

       

       

  • 3 yıl önce bize hangi 3D yazıcı plakasını önerirdiniz diye sorsaydınız, hiç şüphesiz cam yatak derdik. Şimdi, artık o kadar emin değiliz. 3D yazıcıların geliştirilmesindeki ilerleme gerçekten şaşırtıcı. PC yay çeliği sacından PEI plakasına, carborundum camına veya eski güzel esnek manyetik yapı plakasına kadar seçim yapabilirsiniz. Peki hangisi en iyi 3D yazıcı yatak yüzeyini temsil ediyor ?

    Bu makale, farklı testlerin sonuçlarını ve 3D yazıcı yatak seçeneklerinin karşılaştırmasını sunacaktır. Yazıcı plakası, bir 3D yazıcının çok önemli bir parçasını sunar En iyi 3B sonuçları almanıza veya 3B modelinizin kaldırılmasını imkansız hale getirmenize yardımcı olabilir. Pek çok yapımcı da ilk katmanla mücadele ediyor - bazılarına göre filamanı yapı plakasına yapıştırmak imkansız . 3D yapımcılarının karşılaştığı en zorlu sorunlardan biri, 3D baskının çarpık olmasıdır.

    3D yazıcı plakasındaki 3D filament katmanları çok hızlı soğuduğunda ve sonuç olarak büzüştüğünde 3D baskı bükülmesi meydana gelebilir. Bu reaksiyon, filamanın büzülmesine ve yazıcı yatağından çekilmesine neden olarak eğrilmeye/kıvrılmaya neden olur. 

     

    Basması en kolay olanlardan biri olduğu için herkes PLA filamentlerini sever . İyi sonuçlar almak için yazıcının yatağını ısıtmanıza gerek olmadığı düşüncesiyle özellikle popülerdirler. Burada tamamen aynı fikirde değiliz. En iyi sonuçları elde etmek için eğrilmekten kaçınmalısınız. 3D baskı bükülmesini nasıl önlersiniz? Isıtmalı yapı plakası kullanarak. Isıtılmış yazıcı plakası, filamanı katılaşmadan önceki noktanın (cam geçiş sıcaklığı) hemen altındaki bir sıcaklıkta tutar ve düz kalmasını ve ona bağlı kalmasını sağlar.

    Artık bir 3D yazıcı yatağının neden çok önemli olduğunu ve hayatınızı kolayca karmaşık hale getirebileceğini veya nihai sonucunuzu etkileyebileceğini anlıyorsunuz. Bu nedenle en çok kullanılan 3D yazıcıyı analiz etmeye ve karşılaştırmaya karar verdik.

    MANYETİK YAPILI PLAKA

    Manyetik plakalar , en popüler 3 boyutlu yazıcı yataklarından biriydi. 3B yazıcının manyetik yapı yüzeyi sayesinde, harika bir 3B baskı yapmak için herhangi bir makasa veya ek aksesuara ihtiyacınız olmadı. Mıknatıslar sayesinde manyetik yataklar, manyetik kuvvetle çerçeveye yapışır. Manyetik yapı plakaları, özellikle PLA ve SILK ile mükemmel bir yapışma özelliğine sahiptir, ancak yine de Dimafix sprey veya 3dlac kullanılmasını öneriyoruz . Bu spreyler, ilk katmanların yatağa sıkıca yapışmasına yardımcı olur ve 3D model soğuduğunda, onu çıkarmak daha kolaydır. Muhtemelen bir spatulaya ihtiyacınız olacak veya sadece plakayı bükeceksiniz ve bazen model ayrılacaktır.

    Bazı yapımcılar, 3 boyutlu modelin çıkarılmasının yüzeye zarar verebileceği konusunda bizi uyardı, bu nedenle bir baskıyı çıkarırken veya plakayı bantlarken dikkatli ve nazik olun. Baskı çıkarma konusunda çok agresif olmak yatağın hasar görmesine neden olabilir.

    Eksilerinden biri dayanıklılığıdır; ısı, platformun manyetizmasını bozabilir. Ayrıca, spatula kullanımı veya herhangi bir şekilde çıkarma işlemi yatağa zarar verecektir. Hemen hemen her kullanım yüzeyde iz bırakacaktır.

    Bu manyetik platform alkol veya aseton ile kolayca temizlenebilir. Sıcaklıklar ile ilgili olarak, bu yazıcı yatağı 80 °C'ye kadar ısınabilirken, diğerleri 150 °C'ye kadar çıkabilir.

    CARBORUNDUM CAM YATAK

    Manyetik platformu cam yatakla karşılaştırırken, dayanıklılığı, sert, yoğun ve ucuz malzemesi nedeniyle cam platformu öneriyoruz. Carborundum Glass pürüzsüz ve düzdür ve cam 3-4 mm civarında kalınsa 150-400 dereceye kadar rahatlıkla ısıtabilirsiniz. Isıtıldıktan sonra süper viskoz görünen nano moleküler bir kaplamaya sahiptir . 3d modeli kaldırmanın daha kolay olması için Dimafix veya 3dlac kullanmanızı öneririz . Mukavemeti ve sağlamlığı nedeniyle kullanım ömrü manyetik platforma göre daha uzundur. 3D modeli çıkarırken spreyin yanı sıra yatak klipsleri ve spatula kullanmanız gerekecektir.

    Artıları:

    • Düşük maliyetli
    • Uzun ömür
    • Hemen hemen tüm filamentlerle uyumlu
    • Baskılarda pürüzsüz alt yüzey üretir
    • Sıcak yatağın soğuması sadece 3 dakika sürer

    Eksileri: 

    • daha büyük 3B modelleri kaldırmak zor
    • 3 boyutlu baskıları çıkarmak için bir spatula kullanmanız gerekir ve kendinize zarar verebilirsiniz/spatulanın kenarını kesebilirsiniz

    ÇIKARILABİLİR PC YAY ÇELİK BASKI SAC

    PC manyetik yapı plakası , Ender 3 PRO ile aldığımız eski manyetik plakadan çok daha güçlü ve dayanıklıdır Bu, daha yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve daha esnektir, ayrıca çıkarılabilir ve manyetiklere çok iyi yapışabilir. PLA , PETG , ABS , ASA , TPU ve diğer filamentlerle harika uyum sağlar. Bu plaka ile bant, sprey veya küreğe ihtiyacınız olmayacak. Baskı yüzeyine kolayca yapıştırılır ve baskıları çıkarmak kolaydır, baskınızı hemen çıkarmak için hafifçe esnetmeniz yeterlidir.

    PC mükemmel bir yükseltmedir çünkü bir 3D baskı yatağının baskıdan baskıya geçtiği sayısız ısı döngüsüne dayanabilir. Ömrü de eski manyetik plakaya göre daha uzundur çünkü 3d baskıyı çıkartmak için herhangi bir aksesuara ihtiyaç duymazsınız yani plakaya zarar vermezsiniz.. Patlarsınız model kendini yüzeyden kaldırır. Ender 3 S1 , Ender 3 V2 NEO ve Ender 3 S1 Plus satın alırsanız PC yay sacını alabilirsiniz .

    PEI MANYETİK YAPI PLAKASI

    PEI, ısıtılmış veya ısıtılmamış bir baskı yatağında her tür filament için kullanılabilen bir yüzey olan Polieterimid anlamına gelir. Bu platformun herhangi bir ek klips, sprey veya spatulaya ihtiyacı yoktur. 3 boyutlu baskının kaldırılması hiç bu kadar kolay olmamıştı! Ayrıca yüzey hazırlığına da gerek yoktur, dolayısıyla kullanımı en uygun 3d yazıcı platformudur.

    PEI baskı plakası , radyasyon direnci, yüksek ve düşük sıcaklık direnci, yüksek sıcaklık kararlılığı, yüksek aşınma direnci, iyi alev geciktiricilik, kimyasal direnç ve elektrik yalıtım özellikleri gibi mükemmel mekanik özelliklere sahiptir.

    CR-10 Smart Pro ve   Ender 3 S1 PRO gibi en yeni Creality yazıcılar zaten PEI plakasına sahiptir

    PROS

    • 3 boyutlu modelin mükemmel yapışması ve kolay çıkarılması
    • 3 boyutlu modelde pürüzsüz bir yüzey kaplaması (hasarsız kalırken)
    • ısıtılmış bir yatak için iyi termal iletkenlik
    • altın buzlu yüzey (alev geciktirici ve ısı direnci)

    EKSİLERİ

    • Nispeten yumuşaktır ve kötü ayarlanmış bir baskı yatağı veya aşırı kazıma nedeniyle zarar görebilir.
    • diğer 3d yazıcı yataklarından daha pahalı

    PEI ile klasik manyetik levhayı karşılaştırdığımızda, sadece levhanın yüzeyinde değil, aynı zamanda levhaların bir araya getirilme biçimindeki farkı da görüyoruz; manyetik plakanın her iki tarafında mıknatıslar vardır ve PEI levhası 2 parçadan yapılmıştır; önce alüminyum yatağın üzerindeki yapışkan kısmı sabitlemeniz ve ardından üzerine PEI manyetik levhayı koyup koruma folyosunu çıkarmanız gerekir.

    ÇÖZÜM

    Farklı 3D yazıcı yataklarını karşılaştırırken, aynı filamenti kullanmak önemlidir, örneğin, PLA filamentinin manyetik bir plakaya yapışmasını PETG'nin karborundum camına yapışmasıyla karşılaştıramazsınız.

    PLA ve PETG kullanarak farklı 3B yazıcı platformlarını test ederek, en zayıf yapışmanın, tüm baskı plakaları arasında en eski ve en eski olduğu için şok edici olmayan çıkarılabilir manyetik plakaya sahip olduğunu bulduk. Carborundum cam kesinlikle daha iyi bir yapışma özelliğine ve ayrıca daha uzun bir ömre sahiptir. Cam, yeni başlayanlar için harika bir seçimdir çünkü yatak hizalama sırasında nozulun 3D baskı yüzeyine çarpması gibi insan hatalarına karşı daha az hassastır. Memenin manyetik levhalara çarpması kalıcı hasar işaretleri bırakabilir.

    3d modellerin camdan çıkarılmasının biraz tehlikeli olabileceğini de belirtmekte fayda var. Modeli çıkarmak için bir spatulaya ihtiyacınız olacak ve spatulanın kenarı çok keskin, bu yüzden kendinizi kesmemeye veya yaralamamaya dikkat etmelisiniz.

    Tüm platformları karşılaştırırsak, kazanan kesinlikle PEI levhadır. Özel altın kaplamalı kaplaması sihir gibi çalışır. Mükemmel yapışma özelliğine sahiptir ve 3d baskılı modellerin çıkarılması hiç bu kadar kolay olmamıştı. Daha büyük modelleri çıkarmak, bunu esnek bir yatakta yapmak, herhangi bir cam türünden çok daha kolaydır. Harika bir yazıcı platformu aynı zamanda PC yay çeliği sacıdır, çünkü altın kaplaması olmaması dışında PEI plakasına benzer şekilde çalışır, ancak onu bükerseniz 3 boyutlu model aynı şekilde 

     

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    398
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.



    KATEGORİLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America