Doğru 3D Yazıcı Filamenti nasıl seçilir?

Doğru 3D Yazıcı Filamenti nasıl seçilir?

Doğru 3D Yazıcı Filamenti nasıl seçilir?

Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin
Makalemizi Paylaşabilirsiniz
    • Doğru 3D Yazıcı Filamenti nasıl seçilir

      29.06.2022

      3D baskıda filamentler çok önemlidir ve bu nedenle bir filamentin diğerinden nasıl farklı olduğuna dair bir fikir sahibi olmak önemlidir. Bu filamentler boyut, şekil, renk, doku, stil ve malzeme bakımından farklılık gösterir. Bir filament seçimi, nesnenin kullanım amacına bağlı olmalıdır....

  • 3D baskıda filamentler çok önemlidir ve bu nedenle bir filamentin diğerinden nasıl farklı olduğuna dair bir fikir sahibi olmak önemlidir. Bu filamentler boyut, şekil, renk, doku, stil ve malzeme bakımından farklılık gösterir. Bir filament seçimi, nesnenin kullanım amacına bağlı olmalıdır. Bu makale, bir filament seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli hususlar hakkında bir fikir vermektedir.

    www.ankarobot.com/filamentler-k13Uygun bir 3D yazıcı filamenti seçerken , malzemelerinin farklı özelliklerini göz önünde bulundurmamız gerekir. Filamentin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini belirleyin.

    Son baskınızda arzu ettiğiniz özellikleri belirleyin çünkü bugün piyasada bulunan geniş filament çeşitleri farklı özelliklere sahiptir. Örneğin, PLA biyolojik olarak parçalanabilirken, diğer egzotik filamentler daha esnek olabilir. Ayrıca filament seçiminizin plastiğinin güvenliğini de göz önünde bulundurun. 

     

    Mevcut en geniş yayılmış filament malzemeleri şunları içerir:

    PLA (Polilaktik asit): Biyoaktif ve biyolojik olarak parçalanabilir olduğu bilinen termoplastik alifatik polyesterdir. Yalnızca mısır nişastası ve şeker kamışı gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilir.PLA'nın daha düşük sıcaklıklarda ekstrüde edilmesi kolaydır ve çarpıldığında kırılması kolaydır. Çevre dostu tercih edenler için iyi bir seçimdir ABS'nin aksine kokusuzdur.

    ABS (Akrilonitril Bütadien Stiren): Bu özel malzeme, ısıtılmış yatak ve yüksek baskı sıcaklıkları gerektirir. Bu termoplastik malzeme dayanıklı ve ucuzdur.

    PETG  (Polietilen Tereftalat)/ CPE (kopolyester): Bu malzeme geri dönüştürülebilir ve işlenmesi kolaydır. CPE, tek kullanımlık su şişeleri yapan aynı plastikten yapılmıştır. Ancak ABS'den çok daha esnek ve güçlüdür.

    PVA (Polivinil alkol) – PVA malzemesi, çift ekstraksiyonlu 3D yazıcılarda ABS veya PLA filamentleri ile birlikte kullanılır. Bu tip yazıcı, ana modeli ABS ve PLA'dan basarken aynı zamanda PVA'dan destek yapıları üretir.

    Naylon : PLA ve ABS'ye göre daha uzun ömürlü olduğu kabul edilir. Hafif, esnek ve uygun maliyetlidir. 

    Yazıcınızın neyi işlemek için tasarlandığını belirleyin

    Çoğu 3D yazıcı, PETG ve PLA filamentlerini çok az veya hiç komplikasyon olmadan işleyebilir. Bununla birlikte, yüksek sıcaklıklar söz konusuysa, polikarbonat veya naylon filamenti tercih edebilirsiniz. Isıtmalı yatağın uygun olmasını sağlamak da önemlidir. 

    filament çapı

    3D yazıcının türüne bağlı olarak filamentin çapını seçmeniz gerekir. Ev kullanımı için çoğu 3D yazıcı , 1,75 mm çapında kabul eder. Creality , Artillery ve Flashforge gibi markalar 1,75 mm çapında filamenti kabul eder. Sadece 2,85 mm çap kabul eden 3D yazıcıların en ünlü markası Ultimaker'dır . Bir veya diğer çapta baskıda önemli bir fark yoktur. Kalite tamamen aynıdır, bu nedenle 3D yazıcı ile filament çapı arasında doğru kombinasyonu yapmaya dikkat edin.

    3D yazıcı tipine göre filament seçimi

    Bu bölümde yazıcıları 2 türe ayıracağız:

    - Kapalı 3D yazıcılar

    - 3D yazıcıları açın

    Muhtemelen fark ettiğiniz gibi, odalı / muhafazasız 3D yazıcılar var. Kapalı bir 3D yazıcı ile, kasa, baskı sırasında sabit bir sıcaklık ve uygun koşulların korunmasına yardımcı olduğundan, herhangi bir filamenti yazdırabilirsiniz. Teknik filamentleri basmaya karar verirseniz, daha zorlu filamentleri basmak için 260-300 santigrat dereceye kadar dayanması gerektiğinden ekstrüderi kontrol ettiğinizden emin olun. Kapalı 3D yazıcılar, ABS filamentleri , Naylon , PC ABS , PAHT karbon fiber , PEEK filament ve diğer teknik malzemeleri basan üreticiler tarafından seçilir .

    Açık yazıcılar, SILK , PLA , PETG , TPU , gibi filamentleri basmak için mükemmeldir … En popüler açık yazıcılar Creality markasına aittir. Hem yeni başlayanlar hem de deneyimli girişimciler için uygundurlar. Ender 3 S1 PRO gibi bir yazıcı ile kendi evinizde prototipler, motor parçaları, dekoratif öğeler ve ev veya bahçe aksesuarları oluşturabilirsiniz. PLA filamentten Naylon veya PET Karbon filamente baskı yapabilirsiniz. Yazıcılar son yıllarda muazzam bir şekilde ilerledi ve gelişti, böylece neredeyse herkes kendi evinde veya atölyesinde profesyonel modeller ve malzemeler yazdırabilir.

    Basılı öğeyi nereye koyacaksınız? Dış koşullara maruz kalacak mı yoksa iç mekanlarda mı kullanılacak?

    Çok önemli bir soru daha; Basılı ürünleri ne amaçla kullanacaksınız? Figürler, oyuncaklar, vazolar, dekoratif ürünler, ofis aksesuarları vb. oluşturmayı düşünüyorsanız, ürünlerinizi iç mekanlarda bulunduracağınız ve UV ışınlarına veya daha yüksek sıcaklıklara maruz kalmayacağınız anlamına gelir. Bu tür projelere uygun filamentler PLA, İPEK ve TPU'dur . Bu tür filamentler daha yüksek sıcaklıklarda deforme olur ve güneşe veya çeşitli hava değişikliklerine maruz kalırsa sonunda yok olur ve renkleri solar.

    Dış mekan kullanımı için PETG, ABS, ASA, PC ABS ve KARBON FİBER filamentlerin kullanılmasını öneririz . Bu tür filamentler daha yüksek sıcaklıklara, hava değişimlerine ve UV ışınlarına karşı dirençli olacaktır. UV ışınlarına maruz kalmaya en uygun ASA filamentidir .

    PETG 80°C'ye kadar dayanabilir, sağlam ve dayanıklıdır. Firma girişinin önüne koyduk ve yıllardır aynı şekil olduğunu söyleyebiliriz. ASA filamenti güneşte solmaz, bu da PETG filamenti için garanti edilemez; PETG renk yoğunluğunda solabilir.

    3D filamentten yapılmış bir ürün gıda ile temas edebilir mi?

    Baskılı ürünleri çeşitli mutfak eşyaları, tabaklar, şişeler, raflar veya kek üzerinde çeşitli süslemeler için kullanmayı düşünüyorsanız gıda ile temas edebileceği sertifikasına sahip olduğu için PETG filamenti tercih etmenizi öneririz . Prensip olarak PLA filamentleri ayrıca doğal malzemelerden yapıldıkları için biyolojik olarak parçalanabilir ve çevre dostudur, ancak mikro deliklerde bakteriler sıklıkla geliştiğinden gıda ile temas için tamamen uygun değildirler. PETG'miz Ulusal Sağlık, Çevre ve Gıda Laboratuvarında test edilmiştir. Azurefilm testi geçti ve PETG filamentimizin gıda ile temas edebileceğine dair bir sertifika aldı.

    En popüler 3D filament nedir?

    Tüm filamentler arasında en popüler ikisinin PLA ve PETG olduğunu söyleyebiliriz.

     PLA , baskı sırasında ısıtılmış bir yatağa sahip olması gerekmediği için popülerdir ve PETG , güçlü, sıcaklığa dayanıklı ve ayrıca suya ve basınca mükemmel şekilde dayandığı için popülerdir. Mükemmel özelliklerine ek olarak, tıpkı PLA gibidir - yeni başlayanlar için uygundur ve kullanımı kolaydır. PETG'nin, her iki filamentin en iyi özelliklerini bir araya getirdiği için ABS filament ve PLA arasında bir karışım olduğu söylenir.

    Tamamen estetik açıdan karşılaştırırsak, İPEK filamentlerinin mutlak kazanan olduğunu söyleyebiliriz . Ayrıca oldukça güçlü ve serttirler ve özel parlaklıkları herkesi ele geçirir. İpeksi taban ayrıca 3D baskı sırasında oluşan katmanları tespit etmeyi zorlaştırarak, ürünlerin PLA filamentinden yapılan ürünlerden daha pürüzsüz görünmesini sağlar. İPEK altından , fıstık yeşili , leylak , turkuaz mavisinden İpek grafit grisine kadar birçok güzel rengimiz var.

    Uygun fiyatlı olanı seçin.

    Satın almadan önce filamentlerin satın alınabilirliğini göz önünde bulundurmanız gerektiği kadar, ucuzun zaman zaman pahalı olabileceği gerçeğini de akılda tutmak çok önemlidir. Size sorun çıkarabilecek ve bir 3D yazıcıyı onarmak için zaman ve para harcamanıza neden olabilecek bir filament satın almak istemezsiniz Yanlış filaman 3D yazıcı kafanızı mahvedebileceğinden, güvenilir üreticilerden satın alın.

    filament depolama

    Hangi filamentin sizin için en iyi sonucu vereceğine dair bir fikriniz olduğunu varsayıyoruz. Filamenti aldıktan sonra, nem filamentler için çok zararlı olduğundan hava geçirmez bir torbada kuru bir yerde saklamayı unutmayın.

    Online mağazamızdaki diğer filamentlere göz atın! BURAYA TIKLAYIN

     

    Blog Yazılarımız için Bizi Takip Edin

    Makalemizi Paylaşabilirsiniz

    632
    Tekil Ziyaretçi Tarafından Ziyaret Edilmiştir.

    Etiketler

    Doğru 3D Yazıcı Filamenti nasıl seçilir?



    KATEGORİLER

    İlk Yorumu Siz Yazın


    United States of America