2000 ₺ Üzeri Ücretsiz Kargo Aynı Gün Ücretsiz Gönderim 7/24 Whatsapp Destek Hattı Kurulum ve Kurulum Sonrası Ücretsiz Destek 2000 ₺ Üzeri Ücretsiz Kargo Aynı Gün Ücretsiz Gönderim 7/24 Whatsapp Destek Hattı Kurulum ve Kurulum Sonrası Ücretsiz Destek 2000 ₺ Üzeri Ücretsiz Kargo Aynı Gün Ücretsiz Gönderim 7/24 Whatsapp Destek Hattı Kurulum ve Kurulum Sonrası Ücretsiz Destek 2000 ₺ Üzeri Ücretsiz Kargo Aynı Gün Ücretsiz Gönderim 7/24 Whatsapp Destek Hattı Kurulum ve Kurulum Sonrası Ücretsiz Destek
Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

FDM YAZICILAR

FDM 3D Yazıcı nedir?
FDM yani "Fused Deposition Modeling" bir tür 3D yazıcı teknolojisidir. FDM 3d yazıcılar, erimiş plastik filamenti kullanarak, katmanlar halinde üst üste koyarak bir nesne oluşturma işlevine yarar. Kullanılan filament genelde PLA, ABS, PETG gibi termoplastik malzemelerdir.
FDM nasıl çalışır ve ne işe yarar?
FDM 3d yazıcılar basit ve mantığa uygun bir prensip ile çalışmaktadır. Çalışma şekli sırasıyla;
  1. Modelleme işlemi: Bilgisayar yardımı ile 3D model hazırlanır bunun için Autocad, Tinkercad, Fusion 360 veya Blender gibi programlar yardımı ile oluşturulan obje yazdırmaya hazırlanır.
  2. Uygun filament seçimi: 3D yazıcı için kullanılacak filament seçilir PLA, ABS veya PETG filamenti yazıcının bobininden çekilerek ısıtma kabini olan nozzle başına yönlendirilir.
  3. Baskıya başlama katman oluşturma: Nozzle başlığında ısıtılan filament belirli sıcaklıkta (190-220 derecede) erimeye başlayarak sıvılaşmaya başlar. Alt taraftan başlayarak yazıcı yukarıya doru hareket etmeye başlar ve bu esnada sıvalaşan filameti katman katman hareket ettirerek nesneyi oluşturmaya başlar.
  4. Nesne soğuması ve son kontrol: Kullandığınız FDM 3d yazıcınız işlemi bitirdikten sonra yani en üst katmanı çıktıktan sonra eriyen filamentin yani oluşan obje soğumaya başlar ve oluşan katmanlar arasındaki bağ güçlenerek kaliteli bir sonuç ortaya çıkar.
FDM 3d yazıcılar genelde bir figüran veya obje oluşturmaya yarayan 3d yazıcı türlerindendir.
FDM için hangi malzemeler kullanılır?
FDM 3d yazıcılar için PLA, ABS veya PETG gibi filamentler kullanılır. Daha çok ısıtma ile çalıştıkları için  termoplastik filament kullanmak gerekir. Unutmayın uygun filament seçimi hem cihaz ömrünü hem de ürün kalitesini arttıran en önemli faktörler arasındadır.
FDM açılımı nedir?
FDM, Fused Deposition Modeling isminin kısaltması olup eriterek birikim modeli veya füzyonlu biriktirme modellemesi anlamı taşıyan yabancı köklü kelimedir.
FDM 3D yazıcı fiyatları, modelleri ve çeşitleri
FDM 3d yazıcıların fiyatları diğer 3d yazıcılara göre daha uygun olup, birçok model arasından kolayca tercih edilmektedir. Ortalama bir FDM cihazı 50.000-75.000₺ arasında değişmekte olup yapacağının modelin boyutuna veya ihtiyaç duyacağınız cihaza göre değişmektedir.
En çok tercih edilen Bambulab, Zaxe, Creality, Flashforge gibi öncü markalar arasından dilediğiniz modelleri inceleyin.
 
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Yükleniyor...